سازمان OQLF مامور حفظ فرهنگ زبانی استان کبک
سازمان OQLF یک هدف دارد آن هم رشد و حفاظت از فرهنگ زبان فرانسوی مردم کبک است.

به گزارش مجری سفرهای گردشگری: کبک با تأسیس سازمانی برای حفظ و ترویج فرانسوی، سعی داشته است تا در حراست از فرهنگ این استان کوشا باشد. این سازمان به حدی در انجام مأموریت خود وسواس به خرج داده که به پلیس زبان مشهور است.
تنش میان جمعیت انگلیسی و فرانسوی زبان در کانادا ریشه در سال های استعمار این کشور و حاکمیت مشترک امپراطوری فرانسه و بریتانیا در قرن های هجدهم و نوزدهم در این سرزمین دارد. این تنش همچنان در کبک مشهود است؛ جایی که تاریخ و قوانین پیرامون سیاست های زبانی آن، در نوع خود داستان شده است.
حفظ و ترویج زبان فرانسه برای دهه ها به عنوان مهم ترین عامل بقای منطقه کبک به شمار می رفت. تا اینکه در سال 1974، فرانسوی تبدیل به تنها زبان رسمی در این استان شد؛ هرچند بعضی خدمات دولتی همچنان به زبان انگلیسی نیز در دسترس است. برای مثال، شهر مونترال خدمات خود را به هر دو زبان ارائه می دهد. کبک به طور رسمی در سطوح قانونی و فدرال، ایالتی دوزبانه است، اما مردم مجاز هستند در مؤسسات استانی تنها فرانسوی صحبت نمایند. منشور زبان فرانسه، موسوم به اعلامیه 101، مؤلفه قانون گذار اصلی در سیاست زبانی کبک محسوب می گردد.
هیئتِ زبان فرانسه کبک یا به اختصار OQLF، سازمانی عمومی است که در 24 مارس 1961 تأسیس شده است. بخشی از مأموریت این سازمان کوشش برای عادی سازی زبان در کبک و حمایت از اقدامات دولتی به منظور اجرای یک سیاست زبانی یکپارچه است؛ سیاستی که اهمیت محرک های اقتصادی-اجتماعی در تبدیل فرانسوی به زبان اول در کبک را در دستور کار خود قرار می دهد.
سازمان OQLF بعلاوه عامل اصلی آموزش زبان و فرهنگ فرانسوی به مهاجرانی است که به این استان می آیند. آن ها فرصت هایی را برای تازه واردان به کبک برای صحبت کردن به زبان فرانسوی مهیا می نمایند.
تعهد سازمان OQLF به موجب تصویب منشور زبان فرانسوی در سال 1977 افزایش یافت و موجب تأسیس دو سازمان دیگر نیز شد؛ هر دو سازمانِ کمیسیون ذکر اسامی نواحی و شورای عالی زبان فرانسوی مأمور محافظت از این زبان در کبک شدند. به این ترتیب، شهروندان کبکی که معتقدند حقوق آن ها به عنوان مشتری برای آگاه شدن و دریافت خدمات به زبان فرانسوی مورد احترام واقع نشده، می توانند شکایت خود را به سازمان OQLF ارسال نمایند. سازمان وظیفه دارد تا این شکایات را آنالیز نموده و به آن ها جوابگو باشد.
گاهی اوقات از بیرون از کبک نگاهی منفی به سازمان OQLF شکل می گیرد؛ عمدتاً به این خاطر که آن ها شیوه ای فراتر از حد معمول و غیرتمندانه را در اتخاذ سیاست های زبانی اعمال می نمایند. به همین دلیل است که به این سازمان پلیس زبان نیز گفته می گردد. برای مثال، یک پرونده پلیس زبان، موسوم به پاستاگِیت (pastagate)، در سال 2013 توجه جهانی را به خود برانگیخت. سازمان OQLF در این سال یک اخطارنامه به رستوران مجلل بونانوت (Buonanotte) در شهر مونترال برای استفاده از واژگان ایتالیایی نظیر پاستا و آنتیپاستو (antipasto) به جای معادل های فرانسوی در منوی خود، ارسال کرد. سازمان پس از دریافت بازخوردهای منفی در سطح بین الملل، خاتمه عقب نشینی کرد و نهایتاً به تجدیدنظر در شیوه های خود در رسیدگی به شکایات پرداخت. امروزه استفاده از واژگان غذایی از دیگر فرهنگ ها در رستوران های کبک مجاز شمرده می گردد.
اگرچه زبان فرانسوی کاملاً زنده و سلامت است، اما حفظ پویایی و ترویج آن همچنان یکی از مهم ترین چالش های روزانه از سوی بسیاری از افراد تلقی می گردد. باوجود اینکه پلیس زبان کبک هرگز بدون جنجال و حاشیه نبوده است، اما سازمان OQLF همچنان نقش مهمی در حفظ فرهنگ این استان دارد.
منبع: theculturetrip.com