با گذرنامه (پاسپورت) ایرانی بدون ویزا به کدام کشورها میتوان سفر کرد؟

اینکه با گذرنامه (پاسپورت) ایرانی بدون ویزا به کدام کشورها میتوان سفر کرد؟ از سوالاتی است که میتوان قبل از برنامه ریزی سفر برایمان مهم باشد.

با گذرنامه (پاسپورت) ایرانی بدون ویزا به کدام کشورها میتوان سفر کرد؟

به گزارش مجری سفرهای گردشگری: گذرنامه ایرانی

ظاهر گذرنامه هایی که در بیشتر کشورها صادر می شود، تقریباً یکسان است و می توان گفت گذرنامه بیشتر کشورها دفترچه هایی به رنگ های قرمز، سبز، آبی و مشکی هستند. داخل گذرنامه، دارای صفحاتی با اطلاعات شخصی افراد می باشد، صفحات خالی گذرنامه ها برای مهر ورود و خروج به سایر کشورها یا برگه ویزا است. برای مثال، احتمالاً گذرنامه ایرانی خود را تا به حال دیده اید، این گذرنامه دارای یک جلد زرشکی با نشان رسمی جمهوری اسلامی ایران است. گذرنامه های ایرانی در انواع عادی، خدمات و سیاسی ارائه می شوند و محتوای داخل این دفترچه را 32 صفحه تشکیل داده است.

شما به عنوان یک فرد با هویت ایرانی، اگر قصد سفر به کشورهای دیگر را داشته باشید، می توانید به گذرنامه ای که در دست دارید به 42 کشور بدون ویزا، با ویزای فرودگاهی یا با ویزای الکترونیک سفر کنید. طبق قوانینی که در سطح بین المللی وضع شده است، افرادی که قصد سفر به کشورهای مختلف را دارند باید دارای ویزا باشند، ویزا به عنوان سند و مجوزی برای ورود و خروج به کشورهای دیگر به شمار می آید.

هر فردی که قصد عبور یا اقامت در کشوری را دارد باید قبل از انجام هر کاری ویزای خود را تهیه نماید. ویزا به وسیله سفارت یا کنسولگری هر کشور بعد از دریافت مدارک لازم و پرداخت مبلغ مورد نظر صادر می شود. البته این امکان وجود دارد که با درخواست ویزای شما موافقت نشود و ویزای شما بنا به دلایل مختلفی صادر نشود. کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان همان طور که گفته شد 42 کشور در سراسر دنیا هستند که به ایرانیانی که ویزا ندارند هم خدمات دهی دارند. در این مقاله سعی شده تا تمامی اطلاعاتی که هر فرد قبل از خروج از ایران و ورود به کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان احتیاج دارد را جمع آوری کنیم تا متقاضیان این امر بتوانند برنامه سفر خود را با دانش و اطلاعات کافی برنامه ریزی نمایند. پیشنهاد می دهیم برای کسب اطلاع بیشتر راهنمای ویزای کانادا و ویزای آمریکا را نیز مطالعه نمایید.

لغو رویداد به چه معناست؟

در پی توافق هایی که بین بعضی کشورها صورت می گیرد، شهروندان دو کشور این اجازه را دارند تا بدون ویزا به کشور دیگری سفر نمایند. به این دست از توافق هایی که بین دو کشور صورت می گیرد، توافق لغو رویداد گفته می شود. اگرچه در حالت کلی، ورود شهروندان یک کشور به کشوری دیگر، با قوانینی مبتنی بر دارا بودن ویزا امکان پذیر می باشد. در ادامه به شرایط مختلفی که هر فرد می تواند وارد کشور دیگری شود، نگاهی خواهیم داشت.

  • کشورهایی که برای ورود به آن ها حتماً باید ویزا تهیه کنید.
  • کشـورهایی که بدون ویزا می توانید وارد آن ها شوید.

کشورهایی که با ویزای فرودگاهی اجازه ورود می دهند (این دست از ویزاها زمانی صادر می شوند که شما به مقصد رسیده اید و با پر کردن یک فرم پرداخت هزینه، ویزا به شما تعلق می گیرد که در ادامه در خصوص ویزاهای فرودگاهی توضیح خواهیم داد.)

همان طور که گفتیم، کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان دسته ای از کشورها هستند که سفر به آن ها برای ایرانیان بسیار ساده می باشد، اما نکته ای که بهتر است بدانید، این است که ویزاها در انواع مختلف و با توجه به احتیاجهای متقاضیان صادر می شوند. انواع ویزاها به صورت زیر می باشند:

  • انواع ویزا بر اساس نوع سفر
  • انـواع ویزا بر اساس تعداد ورود و خروج
  • انواع ویزا بر اساس روش درخواست

کشور ایران با توجه به مذاکراتی که با بعضی کشورها انجام داده است، توانسته تا سفر شهروندان به کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان را فراهم نماید. البته در نظر داشته باشید که برای سفر به این کشورها، کسب اطلاعات در خصوص ویزاهای فرودگاهی ویزاهای الکترونیکی نیز ضروری می باشد. از همین رو در ادامه همراه ما باشید.

کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان شامل کدام کشورها می شود؟

پیش از آنکه به معرفی کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان بپردازیم، خوب است بدانید که بر اساس تحقیقات بین المللی اجرا شده به وسیله هنلی پاسپورت ایندکس در خصوص اعتبار پاسپورت های کشورهای دنیا، اعتبار پاسپورت کشور ایران رتبه 191 در بین 199 کشور موجود در دنیا را دارد که این رتبه نشانگر سطح اعتبار پایین پاسپورت کشور ایران می باشد و بنابراین می توان اشاره نمود که کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان تعداد معدودی خواهند داشت. طبق این رتبه بندی، کشورهایی که از سطح اعتبار پاسپورت بالایی برخوردارند، کشورهای ژاپن، سنگاپور، آلمان و کره جنوبی هستند که به ترتیب رتبه های 1 تا 4 را از آن خود نموده اند. اعتبار گذرنامه ایرانی فقط از کشورهای سودان، یمن، سوریه، لیبی، پاکستان، اریتره، عراق و افغانستان بیشتر است.

در ادامه به معرفی کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان خواهیم پرداخت و تعداد روزهایی است که می توانید بدون ویزا در آن کشور بمانید را در جلوی کشور مربوطه ذکر خواهیم کرد.

کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان

در زیر فهرستی از کشورهایی که برای سفر به آن ها احتیاجی به دریافت ویزا وجود ندارد را معرفی خواهیم کرد.

کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان در آسیاکشـورهای بدون ویزا برای ایرانیان در اقیانوسیهکشورهای بدون ویزا برای ایرانیان در کارائیبکشـورهای بدون ویزا برای ایرانیان در قاره آمریکا
ارمنستان (90 روز)ایالات فدرال میکرونزی (30روز)دومینیکا (21 روز)اکوادور (90 روز)
مالزی (14 روز)جزایر کوکهائیتی (90 روز)ونزوئلا (15 روز)
ترکیه (90 روز)نیووی  
گرجستان (45 روز)

 

قدرتمندترین گذرنامه متعلق به کدام کشور است؟

پس از آشنایی با کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان بد نیست با کشورهای که دارای گذرنامه های قدرتمندی هستند نیز آشنا شوید. براساس آمارهای به دست آمده به وسیله موسسه هنلی پاسپورت ایندکس قدرتمندترین ویزا مربوط به کشور ژاپن می باشد و به عبارتی شهروندان کشور ژاپن این فرصت را دارند تا به 195 کشور دنیا، بدون داشتن ویزا سفر نمایند. پس از کشور ژاپن، سنگاپور در رتبه دوم این فهرست واقع شده است و شهروندان این کشور می توانند بدون در اختیار داشتن گذرنامه به 192 کشور دنیا سفر نمایند. رتبه سوم رده بندی گذرنامه ها، هم زمان به کشورهای آلمان و کره جنوبی تعلق دارد و افراد مقیم این دو کشور این فرصت را دارند تا بدون داشتن ویزا به 191 کشور سفر نمایند.

آمریکا و بریتانیا با یک پله صعود به نسبت سال 2019 در رتبه هفتم جای دارند و قادرند بدون ویزا به 187 کشور وارد شوند. کشور چین نیز در جایگاه 72 واقع شده است و شهروندان چینی می توانند بدون احتیاج به گذرنامه چین، به 78 کشور دنیا سفر نمایند. بد نیست بدانید که کشور افغانستان در رتبه آخر و 116 این رده بندی واقع شده است و شهروندان افغانی تنها امکان سفر به 26 کشور را بدون داشتن ویزا دارند.

ویزاهای فرودگاهی یا خدمات صدور ویزا در لحظه ورود، چه نوع ویزاهایی هستند؟

صدور ویزا به محض ورود و یا ویزاهای فرودگاهی دسته دیگری از ویزاها هستند که قبل از اقدام به تهیه ویزا باید در خصوص آن ها آشنا باشید. ویزای فرودگاهی یا (visa on arrival) از انواع ویزای توریستی به شمار می رود که دریافت آن، نسبت به ویزاهای دیگر مراحل ساده تری دارد. ویزاهای فرودگاهی، همان طور که از نام آن ها پیداست، درست زمانی که به کشوری ما رسید به شما تعلق می گیرند و دریافت آن احتیاجمند واریز مبلغ است و در آن تاریخ ورود و خروج مسافر ثبت می شود.

یکی از مزیت های این نوع ویزاها، صدور قطعی آن ها می باشد که احتیاجی به گرفتن وقت یا صرف زمان بسیار نخواهد داشت. ویزای فرودگاهی در بعضی کشورها احتیاجمند به همراه داشتن مدارک خاصی می باشد و مسافرانی که قصد دریافت ویزای فرودگاهی دارند باید قبل از سفر، مدارک مورد احتیاج خود را آنالیز نموده و همراه خود داشته باشند.

کشورهایی که خدمات ویزای فرودگاهی به ایرانیان ارائه می دهند، در بعضی مواقع از جمله کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان به حساب می آیند. در ادامه همراه ما باشید تا به معرفی کشورهایی که ویزای فرودگاهی برای ایرانیان صادر می نمایند، بپردازیم:

ویزای فرودگاهی کشورهای آفریقا

کامبوج (30 روز)نپال (90 روز)جمهوری آذربایجان (30 روز)
ماکائوسری‌لانکا (30 روز)لبنان (30 روز)
مالدیو (30 روز)تیمور شرقی (30 روز)سوریه (90 روز)

کشورهای ملزم به اخذ ویزای الکترونیک

جمهوری بنینجیبوتیماداگاسکار (90 روز)
کیپ وردگینه بیسائو (90 روز)موریتانی
مجمع‌الجزایر قُمُرکنیا (90 روز)موزامبیک (30 روز)
روانداتانزانیا (90 روز)زیمباوه
سیشل (90 روز)توگو (7 روز)اوگاندا
سومالی

کشورهایی که می توان با ویزای الکترونیک به آن ها سفر کرد کدم اند؟

ویزای الکترونیک (eVisa) یکی از راه هایی است که می توان در سریع ترین زمان صاحب ویزا شد. تمامی مراحل اخذ ویزای الکترونیک به صورت آنلاین و اینترنتی انجام می گیرد و دریافت آن صرفاً به شماره گذرنامه احتیاج دارد. دولت الکترونیک، با هدف صرفه جویی در زمان، آسان تر شدن مراحل سفر و بعلاوه جلوگیری از تجمع افراد در جلوی سفارت خانه ها، اقدام به عرضه این دست از ویزاها نموده است.

شما برای داشتن ویزای الکترونیک احتیاجی به هیچ مدرک کاغذی نخواهید داشت، این امر به تنهایی می تواند برای حفاظت از محیط زیست، یک قدم سازنده به حساب بیاید.

مسافرانی که از خارج از کشور قصد ورود به داخل ایران را دارند، می توانند برای دریافت ویزای الکترونیکی، درخواست خود را در سامانه ویزا الکترونیکی ایران ثبت نمایند. درخواست افراد متقاضی به منظور سرعت بخشیدن به فرایند کار، به طور آنلاین به وسیله کارشناسان بخش کنسولگری آنالیز می شود در نهایت با توجه به آنالیز های اجرا شده با صدور ویزا موافقت یا مخالفت، می شود.

تعدادی از این کشورها که به منظور تسهیل سفر گردشگران ایرانی مراحل درخواست و صدور ویزا را به صورت آنلاین انجام می دهند به توضیح زیر می باشند:

ویزای فرودگاهی کشورهای اقیانوسیه

آنتیگوآ و باربودا (30 روزه)لسوتوسنت کیتس و نویس
گابننیوزلندسائوتومه و پرنسیپ
کنیا (90 روزه)قطرزامبیا
سری‌لانکا (30 روزه)

کشورهای بدون ویزا در قاره آمریکا

بولیوی (30 روز)

ویزای فرودگاهی کشورهای اقیانوسیه

پالائو (30 روز)
ساموآ (60 روز)
تووالو (30 روز)

کشورهای اروپایی بدون ویزا برای دارندگان پاسپورت ایرانی

ترکیه (Turkey)

یکی از نام آشناترین کشورهایی که در نزدیکی ایران واقع شده است و ایرانی ها بدون احتیاج به ویزا می توانند به آن سفر نمایند، کشور ترکیه است. این کشور با دارا بودن شهرهای توریستی نظیر استانبول، آنتالیا و کوش آداسی محبوبیت ویژه ای در بین ایرانی ها دارا می شوند و نکته حائز اهمیت آن این است که ایرانی ها می توانند به بدون داشتن ویزا به مدت 90 روز به شهرهای این کشور سفر نمایند.

ترکیه برای یک گردشگری هیچ چیز کم ندارد: غذاهای خوشمزه حلال، طبیعت زیبا از سواحل شنی دریای سیاه تا سواحل ماسه ای دریای مدیترانه، آثار تاریخی، شهرهای دوست داشتنی و استانبول فوق العاده زیبا و در آخر گستره وسیعی از اقامت گاه های بسیار مقرون به صرفه تا هتل های سوپرلوکس.

توجه داشته باشید که کشور ترکیه در تقسیم بندی های سیاسی که انجام شده جز قاره اروپا به شمار می رود ولی از نظر جغرافیایی در هر دو قاره اروپا و آسیا واقع شده است.

ارمنستان (Armenia)

از دیگر کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان می توان نام ارمنستان را برد، این کشور در مرزهای شمالی ایران واقع شده است و تا سال های قبل در بدو ورود ایرانی ها می بایست با پرداخت 10 دلار ویزای کشور را می گرفتند اما اخیر دیگر همان هم احتیاجی نیست و با پاسپورت ایرانی می توانید به کشور مورد نظرتان سفر کنید.

ارمنستانی ها اغلب به زمان ارمنی صحبت می نمایند اما کمی هم به روسی و انگلیسی مسلط هستند. مرکز ارمنستان شهر ایروان است و طبیعت محسورنماینده ای دارد. در تقسیم بندی های سیاسی که انجام شده ارمنستان جزئی از اروپا محسوب می شود و از نظر جغرافیایی در قاره آسیا واقع شده است.

گرجستان (Georgia)

گرجستان یکی دیگر از کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان است که از نظر گردشگری هم محبوبیت بالایی در بین ایرانی ها دارا می باشد. اگر چه در بعضی موارد گرجستان با ایرانی ها بدرفتاری می نماید، اما همچنان با پاسپورت کشورمان می توانید به مدت 45 روز بدون ویزا به گرجستان سفر کنید. مرکز کشور گرجستان تفلیس است و می توان گفت حتی چند بار هم به آن سفر کنید باز سیر نخواهید شد.

گفتنی است که بگوییم گرجی ها هم مانند مردم کشور ارمنستان کمی به زبان های روسی و انگلیسی مسلط هستند. اگرچه کشور در تقسیم بندی های سیاسی جزو اروپا به شمار می رود ولی از نظر جغرافیایی در هر دو قاره اروپا و آسیا قرار گرفته است.

قبرس شمالی (Northern Cyprus)

دیگر کشوری که شاید کمتر اسمش را شنیده باشید، قبرس شمالی است. این کشور هم جز کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان است و آن ها بدون ویزا می توانند به مدت 90 روز به آن سفر نمایند. واحد پولی کشور قبرس شمالی لیر ترکیه است و هزینه سفر و زندگی در آن به نسبت پایین و مقرون به صرفه است.

جزیره قبرس یکی از جادویی ترین مکان ها در دنیاست و قسمت شمالی این کشور، سرشار از جذابیت ها و رمز و رموز مدیترانه ای است که حتماً برای مسافران مکانی به یاد ماندنی خواهد بود. جهت قبرس شمالی در جزیره قبرس، در قسمت شمال شرقی حاشیه مدیترانه واقع شده است و سومین جزیره پهناور، بعد از جزیره سیسیلی و ساردینیا در دریای مدیترانه محسوب می شود.

آندورا (Andorra)

یک کشور اروپایی کوچک دیگری به نام آندورا وجود دارد که در فهرست کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان واقع شده است. آندورا بین دو کشور فرانسه و اسپانیا واقع شده و نه تنها برای ایرانی ها بلکه برای مردم هیچ کشور شرایط اخذ ویزا ندارد و ورود به آن برای همه آزاد است. اما نکته ای که وجود دارد این است که با توجه به این که برای دسترسی به این کشور باید به صورت زمینی و فقط به وسیله کشور فرانسه و اسپانیا به آن سفر کنید قاعدتا بدون داشتن ویزای شینگن نمی توانید به آن سفر کنید.

کشورهای اروپایی با شرایط ویزا در بدو ورود یا ویزای فرودگاهی برای ایرانیان

روسیه (Russia)

یکی از کشورهایی که برای سفر به آن احتیاجی به مراحل سخت و پیچیده دریافت ویزا نیست، روسیه است. این کشور هم مانند دیگر کشورهایی که در بالا از آن ها نام بردیم از نظر سیاسی جزو اروپا محسوب می شود اما بخش زیادی از آن هم در آسیا وجود دارد. برای دریافت ویزای این کشور می توانید با مراجعه به سفارت روسیه یا به وسیله آژانس های مسافرتی به راحتی اقدام به اخذ ویزای روسیه بنمایید.

روسی بسیار کم به زبان انگلیسی مسلط هستند و برای اینکه کارتان راه بیافتد می بایست حتما کمی زبان روسی را بیاموزید. یادتان باشد زبان انگلیسی در شهرهای بزرگی مثل مسکو و سنت پترزبورگ هم به کارتان نخواهد آمد. یادگیری الفبای سیریلیک که کمتر از 1 ساعت طول می کشد و ما پیشنهاد می کنیم که چند جمله ضروری و مهم روسی را قبل از روسی یاد بگیرید.

  • اطلاعات سفارت روسیه

آدرس: تهران، خیابان نوفل لوشاتو، شماره 39

ساعت کاری: یکشنبه ها تا پنجشنبه ها از ساعت 8 صبح تا 5 بعدازظهر

اگر بخواهید تا بدون حضور، از مورد خاصی اطلاع پیدا کنید می توانید به آدرس اینترنتی www.rusembiran.ru مراجعه کنید.

نخجوان (Nakhchivan)

یک جمهوری خودمختار که به آن کشور نمی توان گفت، نخجوان است. این جمهوری در فهرست جاهایی است که ایرانی ها برای سفر به آن می توانند در بدو ورودشان به اقدام به دریافت ویزا بنمایند. برای نخجوان هم زمانی که به مرز آذربایجان رسیدید می بایست با پرداخت 10 یورو ویزای مورد نظر را دریافت کنید و به مدت 15 روز در این کشور حضور داشته باشید. توجه داشته باشید که داشتن این ویزا ربطی به اجازه ورود شما به مرزهای باکو و آذربایجان ندارد و برای آن ها می بایست جداگانه اقدام نمایید. در صورت تخطی از این شرایط شما با جرایم سنگینی روبرو خواهید شد.

آذربایجان (Azerbaijan)

خوب بعد از نخجوان به کشور آذربایجان می رسیم که در تقسیم بندی های سیاسی جز اروپا محسوب می شود اما مانند ترکیه در هر دو قاره اروپا و آُسیا واقع شده است. این کشور در ایران دارای سفارت است و به راحتی می توانید با مراجعه به سفارت آن یا آژانس های مربوطه اقدام به اخذ ویزای آذربایجان بنمایید. البته گفتنی است که بگوییم کشور آذربایجان امکان صدور ویزا الکترونیکی را برای ایرانی فراهم آورده است و می توان با مراجعه به سایت evisa.gov.az/en و پر کردن فرم های مربوطه و پرداخت حدودا 20 دلار در عرض 3 روز کاری ویزای 30 آذربایجان را دریافت نمایید.

قزاقستان (Kazakhstan)

یکی از کشورهایی که سفر کردن به آن سخت است، قزاقستان می باشد. این کشور در تهران نه سایت دارد و نه به تلفن ها جواب می دهد. اگر برایتان سخت است که در پی کارهای لازم برای اخذ ویزای قزاقستان باشید می توانید از آژانس های مسافرتی که این کار را انجام می دهند یاری بگیرید. کشور قزاقستان هم جزو آن کشورهایی است که در هر دو قاره آسیا و اروپا قرار گرفته ولی از نظر سیاسی جزو اروپا هست.

ساعات کار سفارت قزاقستان در تهران در روزهای یکشنبه، سه شنبه و چهارشنبه است. برنامه کار سفارت به توضیح زیر است:

  • روزهای یکشنبه از ساعت 14 تا 16 برای دریافت ویزا و از ساعت 16 تا 18 دریافت مدارک.
  • روزهـای سه شنبه از ساعت 10 تا 12 برای دریافت ویزا و از ساعت 14 تا 16 دریافـت مدارک.
  • روزهای چهار شنبه از ساعت 14 تا 16 برای دریافت ویزا و از ساعت 16 تا 18 دریافت مدارک.
  • آدرس سفارت قزاقستان در تهران: تهران، درو، خیابان راهنمایی، پلاک 4
  • تلفن: 4-22565933-021

چهار کشور کرواسی، رومانی، بلغارستان و قبرس جز کشورهایی اروپایی هستند که عضو شنگن نمی باشند و در ایران هم دارای سفارت می باشند لذا ایرانی ها به راحتی می توانند اقدام به اخذ ویزای این کشورها بنمایند. شما با داشتن ویزای یکی از این چهار کشور گفته شده می توانید وارد سه کشور دیگر بشوید. دو کشور قبرس و بلغارستان دارای وبسایت هستند و می توانید با مراجعه به آن اطلاعات لازم برای اخذ ویزا را مطالعه نمایید.

برای صدور ویزا چه کارهایی باید انجام داد؟

همان طور که تا به اینجا آنالیز کردیم، کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان، شامل کشورهای محدودی می شود و برای آنکه ایرانیان بتوانند به قسمت های مختلف دنیا سفر نمایند باید قدم خود را فراتر از مرز کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان بگذارند. در حالت کلی، برای کشورهایی به جز کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان، ضروری است مدارک خود را به سفارت آن کشور ببرید و با مصاحبه با افسر سفارت، ویزای توریستی بگیرید. برای آنکه بتوانید در سفارت مورد نظر خود، درخواست اخذ ویزا بدهید باید مدارکی از جمله، مدارک شناسایی مثل گذرنامه و مدارک شغلی و اقتصادی، بلیط هواپیما و رزرو هتل را ارائه دهید.

مدارکی که برای اخذ ویزا باید به سفارت ارائه کنید، به کشوری که به آن سفر می کنید بستگی دارد. درصورتی که اقوام و آشنایانی در کشور مقصد دارید و می خواهید به تماشا آن ها بروید، می توانید به جای آدرس هتل، آدرس محل اقامتتان را به سفارت دهید. پس از ارائه مدارک مصاحبه ای با شما انجام می شود، این مصاحبه به این علت انجام می گیرد که سفارت از سفر توریستی یا کاری شما و بعلاوه بازگشت شما پس از سفر مطمئن شود. شرایط اخذ ویزا برای هر کشور متفاوت می باشد و به طور مثال برای دریافت ویزای روسیه یا ویزای دبی کافی است بلیط هواپیما به مقصد روسیه و رزرو هتل را به سفارت ارائه کنید تا ویزا صادر شود، اما در مقابل، اخذ ویزای شینگن یکی از دشوارترین ویزاها برای درخواست است و متقاضیان باید برای اخذ این ویزا مدارک اقتصادی و شغلی خود را نیز ارائه دهند.

ویزای شینگن چیست؟

در مقابل کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان کشورهایی نیز وجود دارند که فرایند اخذ ویزای سختی دارند و در واقع در مقابل کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان قرار می گیرند. سفر به 26 کشور اروپایی احتیاجمند داشتن ویزایی است که به آن ویزای شینگن گفته می شود. علت نامگذاری این ویزا به شینگن به سال 1985 بر می شود. در این سال پنج کشور اروپایی در شهر کوچک شینگن که در کشور لوکزامبورگ واقع شده است، تصمیم گرفتند مرزهای بین خود را بردارند. پس از گذشت سال ها، کشورهای دیگری از قاره اروپا نیز به این قرارداد پیوستند و تعداد کشورهای اروپایی که به قرار داد شینگن پایبند شدند، به 26 کشور رسید. برای اخذ ویزای شینگن باید به سفارتخانه یکی از این کشورها در ایران یا کشورهای دیگر مراجعه کنید و مدارک لازم را ارائه کنید. ویزای شینگن انواع مختلفی دارد.

در ادامه به آنالیز سه مدل از ویزاهای توریستی شینگن خواهیم پرداخت:

  • ویزای یکبار ورود (single entry)

با اخذ ویزای شینگن سینگل می توانید به یکی از کشورهای عضو شینگن فقط برای یک بار و مدت تعیینی وارد شوید و باید بعد از مدت زمان تعیین از آن خارج شوید.

  • ویزای دو بار ورود (Double Entry)

با این ویزا شما می توانید دو بار در مدت زمانی تعیین به محدودهٔ شینگن وارد شوید و باید بعد از مدت زمان تعیین از آن خارج شوید.

  • ویزای چند بار ورود (Multiple Entry)

با ویزای شینگن چند بار ورود، محدودیت ورود و خروج نخواهید داشت و هر چند بار که می خواهید، این فرصت را دارید تا به کشورهای شینگن وارد، یا از آن ها خارج شوید اما این ویزا از محدودیت زمانی برخوردار است و سه ماه اعتبار دارد. در این مدت می توانید به دلخواه خود به مدت 30 روز پیوسته یا گسسته در محدوده شینگن اقامت کنید. به عبارتی بعد از تمام رفت و برگشت از کشورهای شینگن، مجموع روزهایی که در این محدوده بوده اید، نمی تواند بیشتر از 30 روز باشد.

درست مانند کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان کشورهای حوزه شینگن نیز از دسته بندی های مختلفی برخوردار هستند که در ادامه به معرفی آن ها خواهیم پرداخت:

  • اتریش
  • بلژیک
  • جمهوری چک
  • دانمارک
  • استونی
  • فنلاند
  • فرانسه
  • آلمان
  • یونان
  • مجارستان
  • ایسلند
  • ایتالیا
  • لتونی
  • لیتوانی
  • لوکزامبورگ
  • مالت
  • هلند
  • نروژ
  • لهستان
  • پرتغال
  • اسلواکی
  • اسلونی
  • اسپانیا
  • سوئد
  • سوئیس
  • لیختن اشتاین

چهار کشور زیر در قاره اروپا عضو پیمان شینگن نیستند اما با دریافت ویزای شینگن این فرصت را دارید تا علاوه بر 26 کشور بالا، به این چهار کشور نیز سفر کنید:

  • موناکو
  • آندورا
  • واتیکان
  • سن مارینو

با در اختیار داشتن ویزای شینگن دبل یا مالتیپل این فرصت را دارید تا علاوه بر کشورهای شینگن، به این 9 کشور اروپایی که عضو شینگن نیستند نیز سفر کنید:

  • آلبانی
  • بوسنی و هرزگوین
  • بلغارستان
  • کرواسی
  • قبرس
  • کوزوو
  • مقدونیه یا یوگسلاوی سابق
  • مونته نگرو
  • رومانی
انتشار: 8 بهمن 1400 بروزرسانی: 8 بهمن 1400 گردآورنده: bestcanadatours.com شناسه مطلب: 869

به "با گذرنامه (پاسپورت) ایرانی بدون ویزا به کدام کشورها میتوان سفر کرد؟" امتیاز دهید

1 کاربر به "با گذرنامه (پاسپورت) ایرانی بدون ویزا به کدام کشورها میتوان سفر کرد؟" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "با گذرنامه (پاسپورت) ایرانی بدون ویزا به کدام کشورها میتوان سفر کرد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید