چگونه به عنوان پرستار به کانادا مهاجرت کنیم؟ شرایط، مراحل، هزینه ها و مدارک مورد نیاز
کمبود نیروی کار متخصص در حوزه بهداشت و درمان کانادا، فرصتی طلایی برای پرستاران سراسر جهان به وجود آورده است. اگر شما هم جزو آن دسته از پرستارانی هستید که رویای زندگی و کار در کشوری پیشرفته مانند کانادا را در سر دارید، بهتر است بدانید که این کشور هر ساله مسیرهای متنوع و قابل دسترسی برای مهاجرت پرستاران ارائه میدهد. شناخت دقیق این مسیرها، شرایط لازم، نحوه معادلسازی مدارک و آشنایی با جزئیات شغلی در حوزه پرستاری در کانادا، میتواند روند مهاجرت شما را سریعتر، مطمئنتر و البته موفقتر کند. در این مقاله به طور جامع به بررسی شرایط مهاجرت پرستاران به کانادا، انواع ویزاهای کاری، نحوه معادلسازی مدرک، هزینهها و سطح درآمد پرستاران در این کشور میپردازیم تا با آگاهی کامل تصمیمگیری کنید و قدم در مسیر مهاجرت بگذارید.

به گزارش مجری سفرهای گردشگری: پرستاران شانس بالایی برای دریافت ویزای کانادا دارند؛ زیرا این کشور در سال های اخیر با کمبود نیروی متخصص در بسیاری از زمینه ها از جمله پرستاری روبرو شده است. دولت کانادا هرساله روش های مختلفی برای مهاجرت پرستاران پیش پای آن ها قرار می دهد و هر فرد باتوجه به تخصص و مهارت های خود می تواند در شاخه های مختلف این حرفه مشغول به فعالیت گردد. اگر پرستار هستید و قصد مهاجرت به کانادا را دارید، در این مقاله کلیه شرایط لازم برای گرفتن ویزای کار کانادا برای پرستاران را آنالیز خواهیم کرد. با مطالعه مطلب پیش رو اطلاعات جامعی در رابطه با مهاجرت به کشور کانادا به دست می آورید تا با دید باز و دست پر اقدام به این کار کنید.
با روش های مهاجرت پرستاران به کانادا آشنا شوید
مهاجرت به کانادا روش های مختلفی دارد. پرستاران برای مهاجرت کاری به این کشور بهتر است از سه روش زیر استفاده نمایند:
- سیستم Express Entry: اکسپرس اینتری سیستمی جامع برای مدیریت درخواست های اقامت در کشور کانادا است. پرستاران و سایر افرادی که قصد مهاجرت به این کشور را دارند، باید وارد این سیستم امتیازدهی شوند. اگر امتیاز لازم را به عنوان یک نیروی متخصص کسب نمایند، از سوی یک کارفرمای کانادایی یا به وسیله دولت فدرال این کشور دعوت به کار خواهند شد. یکی از برترین روش ها برای دریافت ویزای جاب افر کانادا اقدام به مهاجرت به وسیله سیستم اکسپرس اینتری است.
- برنامه استانی کانادا (PNP): این برنامه ها اغلب باتوجه به احتیاجهای هر استان تدوین می شوند؛ ازاین رو برای افرادی مناسب اند که مهارت لازم برای ورود به استان موردنظر را داشته باشند. بعضی استان ها به نیروی کار و بعضی به دانشجو احتیاج دارند. مدت زمان رسیدگی به این درخواست بیشتر از روش اکسپرس اینتری است.
- اسکیل ورکر کبک: پرستاران با شرکت در برنامه اسکیل ورکر کبک و کسب حداقل 50 امتیاز می توانند واجد شرایط کار در این استان شوند. در این برنامه مهاجرت پرستاران به کانادا بدون مدرک زبان امکان پذیر است و نمره آیلتس اهمیتی ندارد.
تجربه کار کانادایی (CEC) نیز برای مهاجرت پرستاران به کانادا مورد استفاده قرار می گیرد؛ اما این برنامه برای افرادی است که سابقه کار یا تحصیل در کانادا را داشته باشند. در این بین سیستم اکسپرس اینتری کانادا سریع ترین و ساده ترین روش برای مهاجرت پرستاران به کانادا است و سالانه تعداد قابل توجهی از افراد به وسیله این سیستم اقدام به مهاجرت کاری می نمایند.
نحوه معادل سازی مدرک پرستاری در کانادا به وسیله سازمان NNAS
پرستارانی که در خارج از کانادا در این رشته تحصیل نموده اند و حالا قصد کار در این کشور را دارند، باید مجوز بگیرند. برای اخذ این مجوز باید مدارک پرستاری خود را به وسیله سازمان NNAS معادل سازی نمایند. مدارک لازم برای معادل سازی شامل موارد زیر است:
- ساخت اکانت با پرداخت هزینه ای حدود 1000 دلار در سامانه NNAS
- پر کردن فرم های مربوطه در سایت
- ارائه مدرک تحصیلی به همراه ریز نمرات
- ارائه مدرک مبنی بر سابقه کار در زمینه پرستاری
- ارائه مدرک زبان آیلتس با نمره 7 یا مدرک سلپیپ
- ارائه مدارک شناسایی شامل پاسپورت و شناسنامه به همراه تاییدیه محضری
برای معادل سازی مدرک پرستاری خود باید مدارک ذکرشده را به سازمان NNAS ارائه دهید؛ سپس امتحان NCLEX را پشت سر گذاشته و مدرک رسمی پرستاری خود را از کشور کانادا دریافت کنید. پس از طی کردن این مراحل، باید برای دریافت ویزا اقدام کنید. ویزای کار مانند ویزای توریستی کانادا کوتاه مدت نیست و اغلب شامل اقامت دائمی می گردد.
پرستاران در کانادا به سه دسته اصلی تقسیم می شوند
تعداد موقعیت های شغلی رشته پرستاری در کشور کانادا بسیار عالی و نیروی متخصص بسیار کم است. سه گروه پرستاری اصلی در سیستم این کشور وجود دارد که شامل پرستار RN، پرستار LNP/RPN و پرستار NP می گردد. پرستاران پیش از اقدام برای دریافت ویزای کار کانادا بهتر است با دسته بندی های این شغل آشنا شوند.
- پرستار RN: این پرستار مراحل معادل سازی مدارک و آزمون NCLEX را گذرانده و مجوز Registered Nurse را دریافت نموده است. پرستاران RN در بخش مشغول به کار می شوند.
- پرستار LNP/RPN: این دو گروه از پرستاران با عناوین Registered Practical Nurse و Licensed Practical Nurse پس از گذراندن دوره کالج یا اخذ مجوز این دوره می توانند در بخش های خاص مشغول به فعالیت شوند.
- پرستار NP: این پرستاران در گروه Nurse Practitioner قرار می گیرند و تحصیلات تخصصی دارند؛ ازاین رو می توانند در سطوح بالاتری در مقایسه با پرستاران RN فعالیت نمایند.
پرستاران خانگی نیز در دسته بندی مشاغل مرتبط قرار می گیرند و می توانند در این کشور فعالیت داشته باشند. بسیاری از پرستاران رسمی در کنار کار خود در خانه ها نیز مشغول هستند. پرستاران در کانادا به طورکلی در سمت های پرستار مراقبت های ویژه، پرستاران بالینی، پرستار سلامت روان، پرستار بهداشت حرفه ای، مشاور پرستاری و بهداشت عمومی مشغول به کار و فعالیت می شوند. حتی پرستاران بی تجربه که به تازگی فارغ التحصیل شده اند نیز امکان کار در بیمارستان ها و مراکز درمانی این کشور را دارند.
میانگین هزینه مهاجرت پرستاران به کانادا چقدر است؟
پرستاران نیز مانند سایر مشاغل باید هزینه هایی را صرف مهاجرت کاری به کانادا نمایند. متقاضی باید در ابتدا مبلغی بیش از 600 دلار برای ارزیابی مدارک پرستاری خود بپردازد. سایر هزینه ها نیز صرف اخذ ویزا، اقامت، وکیل و شرکت در دوره های مختلف می گردد. مهاجرت یک تغییر بزرگ است که باید برای آن موقع و هزینه صرف کنید؛ در این بین با یاری گرفتن از نیروهای متخصص، سریع تر و آسان تر به مقصد خود خواهید رسید. اگر قصد مهاجرت تحصیلی به این کشور را داشته باشید نیز باید هزینه تحصیل در کانادا را باتوجه به نوع دانشگاه به طورکامل پرداخت کنید.
شرایط سنی پذیرش پرستار در کانادا چیست؟
بسیاری از مشاغل و رشته ها برای مهاجرت کاری و مهاجرت تحصیلی کانادا شامل محدودیت سنی هستند؛ اما برای شرایط سنی مهاجرت پرستاران به کانادا عدد خاصی تعریف نشده است؛ البته افرادی که سن آن ها بین 20 تا 29 سال است، امتیاز بیشتری دریافت می نمایند و امکان پذیرش آن ها بالاتر است. اگر بیشتر از 29 سال سن دارید، اصلا نگران نباشید؛ تخصص و مهارت افراد نیز تاثیر بسزایی در پذیرش دارد.
میانگین عایدی پرستار در کانادا به تجربه و تخصص او بستگی دارد
هر پرستار در کانادا باتوجه به جایگاه، تجربه و تخصص خود حقوق می گیرد و این مقدار در استان های مختلف نیز فرق دارد. به طورکلی، میانه حقوق پرستاران در سال حدود 72 هزار دلار برآورد می گردد؛ البته بسیاری از پرستاران این کشور عایدی بالاتری دارند. هرچه مقدار تخصص افراد بیشتر باشد، مقدار عایدی نیز افزایش پیدا می نماید.
پیش از مهاجرت به کانادا بهتر است با انواع ویزای کانادا و روش های اخذ آن ها نیز آشنا شوید. اطلاعات بیشتر در این زمینه در تصمیم گیری شما تاثیر بسزایی خواهد داشت.
نتیجهگیری:
مهاجرت به کانادا به عنوان یک پرستار نهتنها امکانپذیر بلکه یکی از واقعبینانهترین و پرطرفدارترین مسیرهای مهاجرت کاری به این کشور است. دولت کانادا با ایجاد فرصتهای شغلی فراوان، سیستمهای مهاجرتی متنوع و تسهیل در معادلسازی مدارک، راه را برای ورود نیروهای متخصص هموار کرده است. اما موفقیت در این مسیر نیازمند برنامهریزی دقیق، آگاهی از روندها، آمادهسازی مدارک و شناخت کامل از گزینههای موجود است. با بررسی دقیق شرایط، انتخاب مسیر مهاجرتی مناسب و مشورت با افراد متخصص در این حوزه، میتوانید فرآیند مهاجرت خود را با اطمینان بیشتری طی کنید. به یاد داشته باشید که سرمایهگذاری روی آینده شغلیتان، هرچند نیازمند صرف زمان و هزینه باشد، اما نتیجه آن میتواند تغییری بنیادین در سبک زندگی، درآمد و جایگاه شغلی شما ایجاد کند. کانادا در انتظار پرستاران متعهد و متخصصی چون شماست.