قدیمی ترین دانشگاه های جهان که هنوز در صدر هستند

در دنیای امروز، دانشگاه‌ها نه‌تنها مراکزی برای آموزش و پژوهش به شمار می‌روند، بلکه به عنوان بخشی از تاریخ، فرهنگ و هویت جوامع مختلف نیز شناخته می‌شوند. برخی از دانشگاه‌های جهان، با قدمتی چند صدساله، هنوز هم در زمره برترین مراکز علمی قرار دارند و در جذب دانشجویان از سراسر دنیا موفق عمل می‌کنند. این دانشگاه‌ها نه‌تنها شاهد تغییرات علمی و اجتماعی متعددی بوده‌اند، بلکه در طول زمان، شخصیت‌های برجسته‌ای را به جامعه معرفی کرده‌اند. در این مقاله، به معرفی برخی از قدیمی‌ترین دانشگاه‌های جهان می‌پردازیم که همچنان جایگاه مهمی در آموزش عالی دارند و علاوه بر پیشینه علمی، حقایق جالب و تأثیرگذاری نیز درباره آن‌ها وجود دارد.

قدیمی ترین دانشگاه های جهان که هنوز در صدر هستند

به گزارش مجری سفرهای گردشگری: در این مطلب مجموعه ای از دانشگاه های قدیمی جهان گردآوری شده است. این دانشگاه ها بر اساس موسسه اعتبار سنجی(QS) جزو دانشگاه های معتبر و شناخته شده جهان محسوب می شوند. بعلاوه این دانشگاه ها فارغ از قدمت زیاد و اعتبار علمی دارای حقایق جذابی هستند، که شاید تا به امروز از آنها غافل مانده ایم. پس لطفاً ما را تا خاتمه مطلب همراهی بفرمایید.

دانشگاه سالامانکا اسپانیا

دانشگاه سالامانکا (Salamanca) معتبرترین دانشگاه اسپانیا و دومین دانشگاه های قدیمی اروپا محسوب می شود. این دانشگاه در سال 2020 میلادی بر اساس رتبه بندی(QS) توانست رتبه شصد و یک(601) تا شصد و پنجاه(650) را به خود اختصاص دهد. میگل دو سروانتس نویسنده مشهور دن کیشوت از آن فارغ التحصیل شده است. به همین جهت دانشگاه سالامانکا ادعای این نویسنده مشهور جهان را دارد. بعلاوه این دانشگاه به خاطر تحصیل سروانتس در آن از معروفیت و استقبال جهانی برخوردار شده است. اکنون سالانه بیش از سی هزار (30000) دانشجو در این دانشگاه به تحصیل مشغول هستند.

تحصیل نویسنده دن کیشوت در دانشگاه سالامانکا و استقبال مردم از این دانشگاه به خاطر این نویسنده موجب شده است، که دانشگاه سالامانکا به منبع اصلی عایدی در این شهر تبدیل شود.

دانشگاه مرکزی ونزوئلا

دانشگاه مرکزی ونزوئلا با شعار مکانی که تاریکی ها و جهل را ناکام می نماید یکی از دانشگاه های قدیمی در ونزوئلا محسوب می شود. بر اساس رتبه بندی (QS) دانشگاه مرکزی ونزوئلا دررتبه هفتصد و یک(701) الی هفتصد و پنجاه(750) نهاده شده است. این دانشگاه در سال 1721 میلادی تأسیس شد، که از آن موقع تا به امروز به یک دانشگاه تحقیقاتی برتر درزمینه زراعت، دامپزشکی، علوم انسانی و… تبدیل شده است. بعلاوه این دانشگاه دارای چندین مراکز تحقیقاتی و ایستگاه های آزمایشی است. سالانه حدود شصت هزار (60000) دانشجو در دانشگاه ونزوئلا تحصیل می نمایند. ساختمان اصلی این دانشگاه از طریق معمار مشهور کارلوس رائول ویلانووا طراحی شده است و در سال 2000 میلادی از طریق یونسکو به عنوان میراث جهانی ثبت شد.

دانشگاه فرایبورگ

دانشگاه آلبرت لودویگ مشهور به فرایبورگ در شهر فرایبورگ آلمان قرارگرفته است. بر اساس آخرین رتبه بندی (QS) این دانشگاه در در رده صد و شصت و نه(169) جهانی نهاده شده است. دانشگاه فرایبورگ در سال 1457 میلادی ساخته شده است. یکی از دانشگاه های برتر درزمینه تحقیق و تدریس در اروپا است و به عنوان قدیمی ترین دانشگاه اروپا محسوب می شود. بعلاوه این دانشگاه از معروفیت جدی در بین دانشگاهیان و نمایندگان سیاسی و رسانه ها برخوردار است. معماری برجسته و قدمت طولانی این دانشگاه موجب معروفیت آن شده است. این دانشگاه دارای ساختمان های جالبی است، که از گذشته های دور به جای مانده است و اکنون موردبازسازی قرارگرفته است. به عنوان نمونه؛ ساختمان مجازات، این مکان مربوط به مجازات دانشجویانی است که مرتکب به شیطنت و یا کاری برخلاف قوانین دانشگاه می شوند. و یا مکانی در طبقه فوقانی ساختمان دانشگاه وجود دارد که مملو از یادبود دانشجویانی است که در جنگ جهانی دوم جان خود را از دست داده اند.

مارتین هایدیگر فیلسوف مشهور جهان در دانشگاه فرایبورگ فارغ التحصیل شده و در همان جا به تدریس پرداخته است.

دانشگاه سن مارکوس

دانشگاه ملی سن مارکوس در سال 1551 میلادی با حکم سلطنتی امپراتور روم در شهر لیما مرکز کشور پرو تأسیس شد. دانشگاه سن مارکوس قدمت و شجره نامه قوی دارد. بعلاوه مردم این دانشگاه را با عنوان دانشگاه دین آمریکا می شناسند. دانشگاه سن مارکوس در حال حاضر پذیرای سی و پنج هزار(35000) دانشجو در سال است. این دانشگاه برای دانشگاهیان، مراکز تحقیقات، مراکز فرهنگی و تاریخی از اعتبار خاصی برخوردار است و جزو چهارصد دانشگاه برتر جهان بر اساس رتبه بندی(QS) نهاده شده است.

برنده جایزه نوبل ادبیات، ماریو وارگاس لوسا نویسنده و سیاستمدار مشهور جهان فارغ التحصیل دانشگاه سن مارکوس است.

دانشگاه وین

دانشگاه وین از طریق دوک رودولف چهارم در سال 1365 میلادی در اتریش تأسیس شد. این دانشگاه نزدیک به هفت هزار (7000) دانشمند و محقق دارد و بر اساس رتبه بندی(QS) دررده صد و نود و دو(192) جهان نهاده شده است. بعلاوه این دانشگاه در رشته هایی متعددی مانند کلام، حقوق، علوم مالی، علوم اجتماعی و تربیت معلم دانشجو می پذیرد. دانشگاه وین ظرفیت بالایی جهت پذیرش دانشجو دارد. به عنوان نمونه؛ در سال 2015 میلادی بیش از نود هزار (90000) دانشجو ثبت نام نموده است. بعلاوه دانشگاه وین به علت قدمت طولانی، دارای معماری متنوع و زیبایی است. بعضی از بناهای آن به قرن ها پیش بازمی شود و بعضی دیگر نیز پس از آسیب های ناشی از جنگ های جهانی دوم بازسازی شده اند.

بسیاری از دانشمندان مشهور جهان که پیروز به دریافت جایزه نوبل در تخصص خود شده اند فارغ التحصیل دانشگاه وین بوده اند. به عنوان نمونه: هانس فیشر شیمیدان (نوبل 1930)، ویکتور فرانتس هز فیزیکدان (نوبل 1936)، فردریش آگوست اقتصاددان نوبل (1974) و…

دانشگاه کویمبرا

دانشگاه کویمبرا در سال 1290 میلادی به دستور دنیس، پادشاه کشور پرتغال در شهر کویمبرا تأسیس شد. این دانشگاه بر اساس رتبه بندی(QS) در رده چهارصد و هفت(407) جهان نهاده شده است. دانشگاه کویمبرا و بعلاوه شهر آن بسیار قدیمی و باستانی هستند. به عبارتی قدمت آن به دوران روم باستان برمی شود. در حال حاضر بیش از بیست وچهار هزار (24000) دانشجو در بسیاری از زمینه های مطالعاتی و تحقیقاتی در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند. در سال 2013 میلادی این دانشگاه از طریق یونسکو به فهرست میراث جهانی اضافه شد.

افراد مشهور زیادی در طول تاریخ در دانشگاه باستانی کویمبرا فارغ التحصیل شده اند. به عنوان نمونه: ادوارد بولسونارو (سی هشتمین ریس جمهور برزیل)، آنتونیو سالازار (سیاستمدار مشهور پرتغالی)، لوئیس دکاموئس (شاعر مشهور پرتغالی) و…

دانشگاه کیوتو

دانشگاه کیوتو دومین دانشگاه قدیمی ژاپن و یکی از هفت دانشگاه ملی ژاپن است. این دانشگاه بر اساس رتبه بندی(QS) که در سال 2020 میلادی انجام گرفت، در رتبه شصت و پنج(65) جهان نهاده شد. بعلاوه کیوتو یکی از دانشگاه های برجسته پژوهش گرا در آسیا به شمار میرود. دانشگاه کیوتو به پرورش پژوهشگران در سطح جهانی مشهور است. این دانشگاه دارای سه دانشکده است. دانشکده یوشیدا به عنوان محوطه اصلی دانشگاه در نظر گرفته می شود به گونه ای که سبک معماری آن از دیگر قسمت های دانشگاه فرق دارد.

بیش از ده ها برنده نوبل در دانشگاه توکیو فارغ التحصیل شده اند و یا در این دانشگاه سمت استادی داشته اند. به عنوان نمونه: ایسامو آکازاکی برنده نوبل فیزیک در سال 2014 میلادی، سین تاموناگا برنده نوبل فیزیک در سال 1965 میلادی، آکیرا یوشینو برنده نوبل شیمی 2019 میلادی و….

دانشگاه آکسفورد

این دانشگاه در شهر زیبای انگلستان نهاده شده است و در رتبه چهارم (QS) نهاده شده است. فرهنگ و سطح علمی بالای دانشگاه آکسفورد برای بیشتر مردم جهان شناخته شده است. تعداد زیادی از بزرگ ترین روشنفکران جهان از این دانشگاه معتبر فارغ التحصیل شده اند. به عنوان نمونه؛ 27 برنده جایزه نوبل، 26 نخست وزیر انگلیس و بسیاری از روسای خارجه کشورهای مختلف در این دانشگاه تحصیل نموده اند. بعلاوه طبق آخرین مدارکی که موجود است سال تأسیس آن را 1096 میلادی می دانند. آکسفورد نه تنها بزرگ ترین مطبوعات دانشگاهی جهان را دارد. بلکه بزرگ ترین سیستم کتابخانه بریتانیا نیز در این دانشگاه نهاده شده است.

دانشگاه بمبئی

دانشگاه بمبئی یکی از سه دانشگاه اول دولتی کشور هند است که بیش از صد و شصت و دو (162) سال قدمت دارد. این دانشگاه طبق رتبه بندی (QS) جزو دویست (200) دانشگاه برتر جهان محسوب می شود و یکی از دانشگاه های قدیمی هند محسوب می شود. به علاوه دانشگاه بمبئی مدارک و رشته های تحصیلی زیادی را ارائه می دهد. بعلاوه با بیش از پانصد هزار (500000) دانشجو بیشترین پذیرش را در جهان دارد. این دانشگاه از دو دانشکده تشکیل شده است که شامل بیست و دو هزار (22000) فوت مربع است.

هدف دانشگاه آگاهی آموزش فراگیر و باکیفیت است. با این اعتقاد عمیق که دانش نه تنها کیفیت زندگی را بهبود می بخشد، بلکه منجر به پرورش شخصیت های خوب می شود. به همین جهت ما با یاری جذب استعداد، تقویت خلاقیت، تحقیق و نوآوری در پی آموزش نیروی انسانی ماهر برای ساخت جهانیی بهتر از طریق آموزش عالی هستیم.

به نقل از وبگاه دانشگاه بمبئی mu.ac.in

مهاتما گاندی مشهور به پدر ملت هند از سیاستمداران مشهور هندی و رهبر جنبش استقلال هند از فارغ التحصیل این دانشگاه است.

دانشگاه هیروئیل

دانشگاه عبری اورشلیم در سال 1918 میلادی تأسیس شده است و جزو یکی از دانشگاه های قدیمی جهان محسوب می شود. طبق آخرین رتبه بندی(QS) در رده هشتاد و نه(89) جهانی نهاده شده است. این دانشگاه یکی از چشمگیرترین مجموعه های کتاب و نسخه های خطی جهان را دارد و بیش از بیست و سه هزار(23000) دانشجو و هزار نفر (1000) استاد دارد. بعلاوه دانشگاه هیروئیل دارای هفت دانشکده است. این دانشگاه سالانه تعداد زیادی فارغ التحصیل دارد. علاوه بر این آمار قابل توجه یکی از نکات جالب این دانشگاه اولین هیئت رئیسه های آن است. این هیئت رئیسه شامل اشخاص بزرگی همانند: آلبرت اینشتین، زیگموند فروید، مارتین به وبر و چیم ویزمن بود.

آلبرت انیشتین دانشمند مشهور جهان مقالات شخصی و اصلی خود را به دانشگاه هیروئیل واگذار نموده است. این مقالات حاوی یادداشت های شخصی وی، نامه های عاشقانه و مکاتبات با همسرش السا است.

دانشگاه اوتاگو نیوزیلند

دانشگاه اوتاگو معتبر ترین دانشگاه نیوزلند محسوب می شود که طبق رتبه بندی(QS) دررتبه صدو بیست و پنج(125) جهاننهاده شده است. بعلاوه این دانشگاه سالانه میزبان بیش از بیست هزار (20000) دانشجو است. اوتاگو به عنوان یک دانشگاه تحقیقاتی در میان دانشگاه ها شناخته شده است. بسیاری از محققان دانشگاهی با بالاترین رتبه ها در این دانشگاه مشغول به کار هستند. دانشگاه اوتاگو دارای سه دانشکده است که دو مورد از دانشکده های آن مخصوص پزشکی و پیراپزشکی است. بعلاوه این دانشگاه در فاصله ای یک ساعتی از منطقه ها دیدنی نیوزلند نهاده شده است. وجود دریاچه ها، رودخانه ها، سواحل و دره های کوهستانی در نزدیکی آن نه تنها بر زیبایی این دانشگاه قدیمی افزوده است، بلکه شرایطی را فراهم نموده است تا دانشجویان فضایی باز برای تحقیق و تفحص در اختیار داشته باشند.

دانشگاه سیدنی

دانشگاه سیدنی یک دانشگاه تحقیقاتی عمومی است که در شهر سیدنی استرالیا واقع شده است. این دانشگاه اولین دانشگاه استرالیا محسوب می شود که در سال 1850 میلادی تأسیس شده است. بعلاوه بر اساس دسته بندی(QS) در رتبه هشتاد و دو(82) جهانی نهاده شده است. در این دانشگاه سالانه پنجاه و سه هزار(53000)دانشجو مشغول به تحصیل هستند. سیدنی دومین دانشگاه بزرگ استرالیا است. تعدادی از مکان هایی که خارج از محیط دانشگاه سیدنی برای تدریس اساتید و تحقیق دانشجو استفاده می شود، عبارتند از: جزیره تک درخت، جزیره واقع در پارک دریایی، مرکز تحقیقات غلات، رصد خانه واقع در کنار رودخانه کانبرا و…

دانشگاه سائو پائولو بریزیل

دانشگاه سائوپائولو بزرگترین دانشگاه برزیل و معتبرترین موسسه آموزشی کشور است. بر اساس رتبه بندی(QS) در رتبه صد و شانزده(116) دانشگاه های جهان نهاده شده است. بعلاوه بیش از 25 درصد مقالات علمی منتشر شده از طریق محققان برزیلی از دانشگاه سائوپائولو است. این دانشگاه نه تنها یکی از بزرگترین دانشگاههای برزیل است، بلکه یکی از بزرگترین موسسات آموزش عالی در آمریکای لاتین محسوب می شود. سائوپائولو سالانه بیش از نود هزار(90000) دانشجو دارد و این در طبیعت زیبای ساحل سائو پائولو ساخته شده اند.

دانشگاه بازل سویس

طبق دسته بندی(QS) دانشگاه بازل سویس دررتبه صد و پنجاه ویک(151) جهان نهاده شده است. دانشگاه بازل سالانه تعداد زیادی از دانشجویان سوئیسی و بین المللی را به خود جلب می نماید. هزینه تحصیل در این کشورها بسیار بالا است. به همین جهت به عنوان دانشگاه پر زرق و برق مشهور است. این دانشگاه حدود سیزده هزار(13000) دانشجو بین المللی دارد که دوهزار و هفتصد(2700) نفر از آنها دانشجوی دکترا هستند. بعلاوه دانشگاه بازل به علت دستاوردهای تحقیقاتی خود به طور مرتب به عنوان یکی از دانشگاه های برتر تحقیقاتی در جهان شناخته می شود.

دانشگاه شیلی

دانشگاه شیلی در سانتیاگو مرکز شیلی واقع شده است و دارای رتبه دویست و هشت(208) بر اساس رتبه بندی QS است. این دانشگاه در سال 1842 میلادی تاسیس شد. دانشگاه شیلی با تحقیق و دانش موجب توسعه شهر سانتیاگو و ارزآوری به این شهر شده است. این دانشگاه دارای بیش از سی و هشت(38000) هزار دانشجو داخلی و بین المللی است.

دانشگاه ملبورن

دانشگاه ملبورن در سال 1853 تأسیس شد. بر اساس رتبه بندی QS جزو سی ونهمین(39) دانشگاه جهان محسوب می شود. بعلاوه ملبورن دومین دانشگاه قدیمی استرالیا است و به عنوان یک مرکز فرهنگی بین المللی شناخته شده است. سالانه اقدام به برگزاری برنامه های فرهنگی زیادی همانند: جشنواره ها، درام ها، کنسرت موسیقی، نمایشگاه های هنری و معماری، همایش های ادبیات و… می نماید. جالب است بدانید، که این دانشگاه در یکی از خوش آب و هوا ترین منطقه ها جهان با منظره ها دیدنی بنا شده است.

دانشگاه معتبر شیامین

یکی از دانشگاه های قدیمی جهان شیامین است. این دانشگاه در سال 1921 میلادی در جنوب غربی شیامین تاسیس شد. این دانشگاه بر اساس رتبه بندی QS در رده سیصد و هجده(318) جهان نهاده شده است. دانشگاه شیامین سالانه بیش از چهل هزار(40000) دانش آموخته و فارغ التحصیل دارد. بعلاوه این دانشگاه دارای 27 دانشکده و 10 مرکز تحقیقاتی است. محوطه اصلی این دانشگاه به طرز دلپذیری در کوهپایه دونپینگ واقع شده است. به علاوه این دانشگاه از طریق اقیانوس شیامین احاطه شده است. به همین جهت دانشگاه شیامین به عنوان یکی از اصلی ترین جاذبه های توریستی در شهر شیامین به شمار میرود.

دانشگاه هاروارد

یکی از دانشگاه های قدیمی جهان هاروارد است. دانشگاه هاروارد در سال 1636میلادی در شهر کمبریج ایالات متحده آمریکا ساخته شد. بر اساس طبقه بندی QS دانشگاه هاروارد در رتبه هفت(7) جهان نهاده شده است. این دانشگاه نخستین موسسه آموزش عالی در ایالات متحده است. نام دانشگاه هاروارد از کشیشی به نام جان هاروارد گرفته شده است. این کشیش چهارصد(400) جلد کتاب و مبلغی حدود هفتصد و نود ونه(799) پوند به دانشگاه هدیه داد به همین جهت نام وی را به بر این دانشگاه آمریکایی گذاشتند.

دانشگاه کلمبیا

یکی از دانشگاه قدیمی جهان، دانشگاه کلمبیا است. این دانشگاه در سال 1754 میلادی در شهر نیویورک سیتی تاسیس شد. این دانشگاه بر اساس رتبه بندی QS در رتبه هجدهم(18) جهان نهاده شده است. این دانشگاه با شعار در پرتو نور تو، نور را خواهیم یافت شروع به کار کرد و هم اکنون جزو یکی از برترین و معتبرترین دانشگاه های جهان محسوب می شود. بعلاوه دانشگاه کلمبیا اکنوننزدیک به چهار هزار(4000) نفر استاد و بیست وپنج هزار(25000) نفر دانشجو دارد.

نتیجه‌گیری:

قدمت یک دانشگاه به تنهایی تضمین‌کننده کیفیت آموزشی آن نیست، اما دانشگاه‌های قدیمی جهان ثابت کرده‌اند که می‌توانند با حفظ سنت‌های علمی، همگام با پیشرفت‌های روز دنیا حرکت کنند. این مراکز علمی که برخی از آن‌ها قدمتی چند صدساله دارند، نه‌تنها به عنوان نمادهای علمی و فرهنگی کشور خود شناخته می‌شوند، بلکه نقش مهمی در شکل‌گیری تحولات علمی و فکری جهان ایفا کرده‌اند. از دانشگاه‌های اروپایی مانند آکسفورد و سالامانکا گرفته تا دانشگاه‌های قدیمی در آسیا و آمریکای لاتین، همگی سهمی در پیشبرد دانش بشری داشته‌اند. این دانشگاه‌ها با افتخارات علمی، معمار‌ی‌های باشکوه، و تأثیر عمیق بر تاریخ و فرهنگ، همچنان الهام‌بخش نسل‌های آینده دانشجویان و پژوهشگران خواهند بود.

انتشار: 24 اسفند 1403 بروزرسانی: 28 اسفند 1403 گردآورنده: bestcanadatours.com شناسه مطلب: 1531

به "قدیمی ترین دانشگاه های جهان که هنوز در صدر هستند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قدیمی ترین دانشگاه های جهان که هنوز در صدر هستند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید